• мобилизација

Русија призна дека незаконски биле мобилизирани 9.000 луѓе, критичарите велат – многу повеќе

Русија призна дека од есента незаконски и неоправдано мобилизирала над 9.000 илјади луѓе за војната против Украина, пишува агенцијата АП. „Повеќе од 9.000 граѓани кои беа незаконски мобилизирани се вратени дома – вклучително и оние кои во никој случај не требаше да бидат повикани поради здравствени причини”, рече главниот обвинител Игор Краснов на средбата со …

Русија призна дека незаконски биле мобилизирани 9.000 луѓе, критичарите велат – многу повеќе Read More »