• мито

Скандал во Хрватска: Медицинска сестра запишувала луѓе дека се вакцинирани и земала мито

Полицијата во Загреб ја заврши кривичната истрага против десет лица осомничени за фалсификување документи, меѓу кои и 31-годишна медицинска сестра која, како што се сомнева, ги внесувала лицата кои ја поткупиле на списокот на вакцинирани. Врз основа на тоа извадиле потврди за Ковид, пишува Новости.рс. 31-годишна медицинска сестра е уапсена. Од полицијата наведуваат дека е …

Скандал во Хрватска: Медицинска сестра запишувала луѓе дека се вакцинирани и земала мито Read More »