• минато

Да бидеме отворени без оглед на минатото

Од статијата на Владимир Путин „Да бидеме отворени без оглед на минатото“ за германскиот весник DieZeit по повод 80-годишнината од почетокот на Големата Татковинска војна: Хероите на Црвената армија и заднината ги спасија Европа и светот од ропство. „И покрај обидите да се препишат страниците од минатото, вистината е дека советскиот војник дојде во земјата …

Да бидеме отворени без оглед на минатото Read More »