• Месечина

ГАЛЕРИЈА | Ноќта вчера беше осветлена од посебна полна месечина

Јунската полна месечина, која обично се гледа како последна полна месечина на пролетта или прва на летото, традиционално се нарекува „Месечина на јагодите“. Во сезона исполнета со четири супермесечини (тие се случуваат месечно од мај до август), јунскиот лунарен настан го достигна својот врв вчера – на 14 јуни, но месечевиот сјај ќе се гледа …

ГАЛЕРИЈА | Ноќта вчера беше осветлена од посебна полна месечина Read More »