• меркел

Повеќето Германци не ја сакаат повторно Ангела Меркел

Мнозинството Германци не би сакале Ангела Меркел повторно да биде канцелар, покажа истражувањето на јавното мислење. Околу 70 отсто од испитаниците не сакаат враќање на конзервативната политичарка која се повлече по минатогодишните избори, по 16 години како канцелар, покажа репрезентативното онлајн истражување спроведено од Институтот Civey за медиумската групација Функе. Помалку од една четвртина – …

Повеќето Германци не ја сакаат повторно Ангела Меркел Read More »