• медијација

Маричиќ: Со новиот закон за медијација се приближуваме кон практиките на земјите-членки на ЕУ

„Постојниот концепт на медијација останува како забелешка која се провлекуваше со години во прогрес-извештајот на Европската комисија. Нотирана е потребата од јакнење на свеста за медијацијата, со оглед на тоа што примената на истата е лимитирана. Една од целите на новиот Закон за медијација е приближување кон практиките на земјите членки на ЕУ, каде во …

Маричиќ: Со новиот закон за медијација се приближуваме кон практиките на земјите-членки на ЕУ Read More »