• матични лекари

Триесет ординации немаат добиено капитација од декември лани

Вкупно околу триесет ординации во Македонија месецов немаат добиено капитација за јануари, а со тоа се доведуваат на раб на егзистенција цели семејствата. Неисплаќањето на капитација значи дека не може да се исплатат плати и тековни трошоци, вели претседателката на сојузот на матични лекари, Лилија Чолакова Дервишова. Според нејзините информации дел од ординациите на кои …

Триесет ординации немаат добиено капитација од декември лани Read More »