• материја

ФОТО: Некои од најскапите парфеми содржат измет од кит, а Дру Баримор го обожава тој мирис

Улогата на оваа супстанција е двојна: да го подобри и надополни мирисот на парфемот и да го „зацврсти“ мирисот на парфемот на човечката кожа, така што ќе трае подолго. Мирисот варира, но е претежно сладок, мошусен или земен. „Има моќен, неверојатен мирис од кој на жените им се тресат колената – рекла актерката Дру Баримор …

ФОТО: Некои од најскапите парфеми содржат измет од кит, а Дру Баримор го обожава тој мирис Read More »