• мароко

Алжир ги прекина дипломатските односи со Мароко

Алжир ги прекина дипломатските односи со Мароко поради „непријателските акции” на соседната земја, со која со децении е во тензични односи. Шефот на алжирската дипломатија Рамтан Ламамра вчера го обвини Мароко дека го користи шпионскиот софтвер Пегаз, поддржува сепаратистичка група и не ги исполнува билатералните обврски, како што е прашањето за Западна Сахара. – Кралството …

Алжир ги прекина дипломатските односи со Мароко Read More »