• марија захарова

Захарова: Германија планира втора испорака на автоматско оружје во Косово, вредно над половина милион евра

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова оцени дека постапките на Германија во Косово и Метохија се контрадикторни, бидејќи Берлин, од една страна, предупредува на организиран криминал во Косово и Метохија, а од друга страна доставува големи количини оружје во Приштина. Захарова изјави дека до медиумите протеколо писмо од производителот на оружје „Хеклер …

Захарова: Германија планира втора испорака на автоматско оружје во Косово, вредно над половина милион евра Read More »