• Måneskin

Манескин ја носат Евровизија во Торино во 2022 година

Торино е избран за град кој ќе ја гостува следната Евровизија во мај 2022 година, победувајќи во избор од 16 други предложени градови. Групата Манескин со песната „Zitti e Buoni“ ѝ ја донесе на Италија првата победа на Евровизија по 31 година, што ја направи Италија домаќин за следното 66-то издание во 2022 година.   …

Манескин ја носат Евровизија во Торино во 2022 година Read More »