Јагленот ќе се замени со сонце и ветер, но струјата ќе поскапи

Во светот постепено се напуштаат термоелектраните, а Македонија е дел од тој процес. Електростопанство на Северна Македонија во април годинава ја извести Енергетската заедница дека ќе почне со информативно пресметување на ,,цена на јаглерод“, како подготовка за задолжителното воведување еден вид данок за струја произведена од јаглен. Според изјавата што „Слободен печат“ ја доби од …

Јагленот ќе се замени со сонце и ветер, но струјата ќе поскапи Read More »