• лукашенко

Лукашенко најави модернизација на армијата поради случувањата во Украина

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко денеска најави модернизација на вооружените сили на таа земја поради случувањата во Украина. Тој на состанокот во Министерството за одбрана за обезбедување воена безбедност истакна дека по настаните во Украина се изменети принципите за модернизација на белоруската армија. Лукашенко објасни дека во Белорусија учат лекции во врска со развојот и …

Лукашенко најави модернизација на армијата поради случувањата во Украина Read More »