12.8 C
Скопје

Tag : људмил спасов

Вести Култура

ВИДЕО | Нова книга од Људмил Спасов: Ова е документ за развојот на македонската научна мисла за јазикот

Слободен печат
„Ј·А·С – Години плодни“ на професорот Људмил Спасов е книга што ја сумира неговата животна и професионална биографија. Издавач е „Антолог“, а книгата излегува во...
Вести Култура

ВИДЕО | Спасов: Делото на Блаже Конески е обединувачко не само за македонскиот народ туку и за сите заедници што живеат во државата

Блаже Конески е сестран човек, неговото дело е вградено во македонската кулутра, пред се’ во македонската лингвистика, а потоа во македонската поезија и прозати во...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Спасов: Да ја негуваме традицијата на Кирил и Методиј, да се грижиме повеќе за македонскиот јазик

Слободен печат
Денеска го одбележуваме 24 Мај, Денот на сесловенските просветители и учители или Ден на светите солунски браќа Кирил и Методиј, основачите на првата словенска азбука...