• лични

Од утре ќе се подигаат новите лични карти

Од утре граѓаните ќе можат да ги подигаат новите лични карти на кои ќе биде впишано новото име Северна Македонија, а печатењето е овозможено откако Владата завчера со подзаконски акт овозможи да продолжи печатењето и издавањето на личните документи. Нови лични карти со новото име на државата и согласно законот за употреба на јазиците ќе …

Од утре ќе се подигаат новите лични карти Read More »