• лесна

ВИДЕО | Јога вежби кои треба да ги правите доколку седите по цел ден: Лесна петминутна програма која ќе ве препороди!

Познато е дека долготрајното седење може да биде лошо за вашето здравје, но со помош на некои јога вежби, лошите ефекти од седењето можат да се намалат. Според студијата на „Annals of Internal Medicine“ луѓето кои воглавно седат преку целиот ден имаат двојно поголеми шанси прерано да починат, дури и доколку тие редовно вежбале. Дури …

ВИДЕО | Јога вежби кои треба да ги правите доколку седите по цел ден: Лесна петминутна програма која ќе ве препороди! Read More »