Македонскиот дизајнер и типограф Ласко Џуровски прави фонт според „ракописот-краснописот“ на Рацин

Ласко Џуровски, кој е креатор на идејните и ликовно-графичките решенија за изгледот на 200-ката и 2000-ката од книжните пари кои се во циркулација од 2016 година, се огласи на својот фејсбук-профил со нов проект „Дигитализација и изработка на автентичен фонт според ракописот на Кочо Рацин“. Џуровски претстави фонт „базиран на оригинални документи напишани од Великанот …

Македонскиот дизајнер и типограф Ласко Џуровски прави фонт според „ракописот-краснописот“ на Рацин Read More »