• ла палма

Конечно се смири вулканот на Ла Палма, беше активен скоро три месеци

Локалните власти денеска прогласија крај на ерупцијата на вулканот Кумбре Вијеха на шпанскиот остров Ла Палма, откако тој три месеци беше интензивно активен. Научниот комитет соопшти дека ерупцијата е завршена. Ерупцијата, што почна на 19 септември, траеше 85 дена и 18 часа. Лавата предизвика голема материјална штета, а илјадници луѓе беа евакуирани. Претходната ерупција на …

Конечно се смири вулканот на Ла Палма, беше активен скоро три месеци Read More »