• крзно

Италијанската модна куќа „Валентино“ веќе нема да користи крзно во своите колекции

Италијанската модна куќа „Валентино“ најави дека од следната година нема да користи природно крзно. Овој потег е дел од одлуката на брендот да стане еколошки ориентиран бизнис. Како дел од напорите за редефинирање и заживување на брендот, компанијата исто така ја затвора својата подружница за крзно, „Валентино Полар“. „Ставот без крзно е совршен во согласност …

Италијанската модна куќа „Валентино“ веќе нема да користи крзно во своите колекции Read More »