• крсте петков мисирков

Коцарев на собир во чест на Крсте П. Мисирков: Македонскиот идентитет и јазик имаат словенски карактер, ама не бугарски

Со истакнување моќни цитати напишани од раката на Крсте Петков Мисирков, а кои се однесуваат на меѓусосетските односи, словенскиот карактер на македонскиот јазик и идентитет, како и нивната заштита, денеска пред МАНУ беше одржан научен собир посветен на авторот и основоположникот. Според преставниците од МАНУ, овој собир посветен на Мисирков има посебна улога и значење …

Коцарев на собир во чест на Крсте П. Мисирков: Македонскиот идентитет и јазик имаат словенски карактер, ама не бугарски Read More »