• кризна состојба

Една недела кризна состојба: Намален бројот на активни пожари, се утврдуваат штетите

Една недела по прогласувањето на кризната состојба во државата поради пожарите, заклучно со вчерашните податоци на Центарот за управување со кризи, мал е бројот на активните. Паралелно се продолжува со подготовки за проценки на штетите на зафатените локации од пожарите, но и за утврдување на причините за нивно избувнување. Според надлежните, дел од пожарите во …

Една недела кризна состојба: Намален бројот на активни пожари, се утврдуваат штетите Read More »