• кристина ампева

Во Штип фирма дала плата 2 денари, во Валандово исплаќала по пола минималец

Претседателката на Здружението „Гласен текстилец“, Кристина Ампева, лоцира повеќе компании каде што, како што вели, има очиглени манипулации со платите на работниците. Таа вели дека Здружението има одлична соработка со Државниот инспекторат за труд, но дека не успеваат да воспостават комуникација со Управата за јавни приходи која е задолжена да реагира доколу нема исплата на …

Во Штип фирма дала плата 2 денари, во Валандово исплаќала по пола минималец Read More »