• Красниќи

Судењето на водачите на ОВК може да трае до 2030 година

Акредитираниот адвокат на Специјалниот суд за воени злосторства во Хаг, Таулјант Ходај, денес изјави дека судењето на поранешните водачи на ОВК може да трае до 10 години, односно до 2030 година, пренесува косовскиот портал Репортери. Зборувајќи за судењата во Хаг, Ходај за РТК рече дека постапките на тоа ниво траат во просек пет години. „Ако …

Судењето на водачите на ОВК може да трае до 2030 година Read More »