• ковакс

КОВАКС бара 5,2 милијарди долари за продолжување на програмата

  Глобалната иницијатива КОВАКС, програма поддржана од ОН, започната за подеднакво дистрибуција на вакцините против коронавирус меѓу богатите и сиромашните земји, денеска побара 5,2 милијарди долари за да продолжи со набавка на вакцини во наредните месеци. Програмата испорача нешто повеќе од милијарда дози вакцини во изминатата година, а првичната цел беше да се испорачаат две …

КОВАКС бара 5,2 милијарди долари за продолжување на програмата Read More »