• коп26

Папата Франциск: Успехот на конференцијата КОП26 е од витално значење бидејќи „времето истекува”

Папата Франциск денеска побара од шкотските католици да се молат за успех на конференцијата КОП26 на ОН за климатските промени во Глазгов, бидејќи „истекува времето” за спас на планетата. Папата Франциск во писмо изразува жалење што не присуствувал на отворањето на конференцијата како што првично се надевал, но ги покани сите да се придружат во …

Папата Франциск: Успехот на конференцијата КОП26 е од витално значење бидејќи „времето истекува” Read More »