• контрола

Бајден денеска ќе побара засилена акција за контрола на оружјето во САД 

Американскиот претседател, Џо Бајден, ќе се обрати денеска околу плановите на администрацијата за намалување на насилството со оружје, што е во подем во САД во изминатиов период. Престрелките и убиствата со оружје се зголемија минатото лето откако градовите почнаа да ги олеснуваат мерките поврзани со пандемијата. Бајден денеска треба да објави серија извршни наредби со цел да се намалат  вооружените злосторства, и се очекува повторно да …

Бајден денеска ќе побара засилена акција за контрола на оружјето во САД  Read More »