17.8 C
Скопје

Tag : комарци

Вести Скопје

Трета фаза од прскање против комарци во Скопје

Слободен печат
На 14 јуни 2021 година ќе се реализира третата фаза од авионската и терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, соопштија...
Вести Скопје

Реализирана првата фаза од авионската дезинсекција против комарци во Скопје

Слободен печат
Во неделата и понеделникот во раните утрински часови беше ивршена првата фаза од авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на Град Скопје,...
Вести Скопје

Во Скопје утре ќе се прска против ларви од комарци

Слободен печат
На подрачјето на градот Скопје, во текот на утрешниот ден ќе се врши авионска и терестрична дезинсекција против ларви од комарци, информира Град Скопје. Втората...
Вести Скопје

Во сабота најавена авионска дезинсекција против ларви од комарци во Скопје

Слободен печат
 Во раните утрински часови на 3 април (сабота) Град Скопје ќе врши авионска дезинсекција против ларви од комарци на подрачјето на Фрадот Скопје, соопштија денеска...
Вести Скопје Слајдер

Најава од Град Скопје за среда: Петта фаза од авионска дезинсекција против комарци

Слободен печат
Град Скопје во раните утрински часови на 1ѕ6 септември ќе започне со петтата фаза од авионска дезинсекција против комарци на подрачјето на главниот град. Од...
Здравје Магазин Магазин слајдер

Дали комарците може да го пренесат коронавирусот?

Слободен Печат
Познато е дека комарците пренесуваат многу болести, вклучувајќи го вирусот Зика, вирус на Западен Нил, денга треска и други. Затоа, не е изненадувачки што многумина...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Зош­то не­кои лу­ѓе им се „поприв­леч­ни“ на ко­мар­ците?

Слободен печат
Ако спа­ѓа­те ме­ѓу оние лу­ѓе од кои ко­мар­ци­те не мо­жат да се за­си­тат, то­гаш си­гур­но им за­ви­ду­ва­те на оние мал­ку­ми­на кои ко­мар­ци­те во­оп­што не ги...
Магазин Магазин слајдер Семејство

Од комарците нема спас: Со мраз и оцет на­ма­ле­те го че­ша­ње­то

Слободен печат
Ре­чи­си и да не­ма чо­век кој е имун на убо­ди­те од ма­ли­те нат­рап­ни­ци што се на­јо­пас­ни на­ве­чер или пак нај­мно­гу ка­са­ат то­гаш ко­га се на­о­ѓа­те...
Вести Скопје

Шилегов: Со вонредното прскање против комарци состојбата е сериозно ублажена

Слободен печат
Со вонредното терестично прскање против комарци што започна вчера во 21 часот мислам дека состојбата е сериозно ублажена и очекувам по завршување на прскањето целосно да...
Вести Ви Препорачуваме Скопје

Шилегов: Експанзијата на комарци се должи на влажниот август

Слободен печат
Од понеделник ќе се врши терестрична дезинсекција на подрачјето на Скопје против возрасни форми на комарци, која ќе заврши најдоцна до петок, 4 септември. Прскањето...