• кенеди

Одбиено барањето за ослободување на убиецот на Роберт Кенеди: Тој е во затвор 50 години

Гувернерот на Калифорнија го одби барањето на Сирхан Сирхан, убиецот на Роберт Кенеди, за условно ослободување, иако специјалната комисија му даде одобрение ова лето. Гувернерот Гевин Њусом оценил дека 77-годишниот затвореник се уште е „закана за јавната безбедност“ и дека не сака да преземе одговорност доколку нешто се случи, се нагласува во неговата изјава, пренесува …

Одбиено барањето за ослободување на убиецот на Роберт Кенеди: Тој е во затвор 50 години Read More »