• карикатура

„Ја разбираме карикатурата, но Петричиќ не го разбира силувањето“: Карикатуристот ја шокираше јавноста

Српскиот карикатуристот Душан Петричиќ крена голема бура со својата карикатура во последниот број на „Нин“, а со неговиот синоќешен настап во емисијата „Впечаток на неделата“, успеа да подигне уште поголема, бидејќи го обвини српскиот претседател Александар Вучиќ за силување. На контроверзната карикатура, Петричиќ го нацрта претседателот Вучиќ, облечен како племенски поглавица, држејќи мапа на Србија …

„Ја разбираме карикатурата, но Петричиќ не го разбира силувањето“: Карикатуристот ја шокираше јавноста Read More »