• карбинци

Смирен е пожарот во Карбинци, штетите се големи

Во атарот на Карбинци утринава сè уште на одредени локации чади, но пожарот е под контрола и засега нема опасност повторно да се активира. Вчера доцна попладнето огнените јазици поради силниот ветар косеа се пред себе. Штетите се големи, семејството кое беше евакуирано од викенд куќата изгуби се во пожарот, покуќнина, како и малиот бизнис со одгледување на ретки билки, вели …

Смирен е пожарот во Карбинци, штетите се големи Read More »