На интернационалниот музички фестивал „Скупи камерфест“ ќе настапат гости од соседството

Во рамките на четвртото издание на Интернационалниот фестивал на класична камерна музика „Скупи камерфест“ на 20 септември во малата сала на Националната филхармонија ќе се одржи концертот со наслов „Балкан арт стејџ“. На концертот ќе бидат изведени дела од композиторите Франц Шуберт – Пијано квинтет во А-Дур, Д. 667, „Пастрмка“, и Чајковски – Сувенир од …

На интернационалниот музички фестивал „Скупи камерфест“ ќе настапат гости од соседството Read More »