• јога

Гуру обвинет за силување жени кои вежбале јога во неговиот клуб

Шеф на мултинационална организација за јога е уапсен во Франција под сомнение дека ги индоктринирал женските следбеници за сексуална експлоатација. Грегоријан Биволару, романски гуру во срцето на Федерацијата Атман Јога, бил приведен во вторникот за време на масовна полициска операција низ регионот на Париз, според француски судски функционер. 71-годишникот е меѓународно познат учител по јога …

Гуру обвинет за силување жени кои вежбале јога во неговиот клуб Read More »