јавен сектор Archives - Слободен печат

Tag : јавен сектор

Вести Македонија

Манчевски: Преку функционална анализа до оценка за потребните реформи во јавниот сектор

Слободен печат
На утрешната владина седница ќе донесеме одлука за спроведување функционални анализи согласно со методологијата што веќе ја усвоивме во сите органи од државната управа кои...
Вести Македонија

Манчевски не се откажува: Ќе има префрлање на административците (ВИДЕО)

Слободен печат
Реформата на администрацијата, префрлањето на административци од јавен во приватен сектор, ќе започне и ќе заврши на крајот на оваа година, најави министерот за администрација...