• јамајка

Болт: Игрите во Пекинг за 30 секунди ми го променија животот

Легендарниот атлетичар од Јамајка, Усеин Болт им завидува на сите спортисти кои ќе се натпреваруваат на претстојните Зимски олимписки игри во Пекинг (Кина), место каде што неговиот живот „се променил за 30 секунди“. Болт го освои својот прв олимписки златен медал во 2008 година во познатото „Птичјо гнездо“. Со оглед на тоа што овој февруари …

Болт: Игрите во Пекинг за 30 секунди ми го променија животот Read More »