• јаглен

Со Грција договараме милион тони јаглен и 250.000 тони мазут, вели директорот на ЕДМ Ковачевски

Генералниот директор на државната компанија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ), Васко Ковачевски, информира дека Македонија и Грција денеска договарале испорака на еден милион тони јаглен и 250 000 тони мазут. Како што рече Ковачевски во гостувањето на телевизија Телма, јагленот ќе биде примарно за потребите на РЕК Битола, но дел од количините ќе може да …

Со Грција договараме милион тони јаглен и 250.000 тони мазут, вели директорот на ЕДМ Ковачевски Read More »