Tag : иво антов

Колумни

Ќе си ја измиеме ли и совеста?

Иво Антов
Ни се случи и тоа, светска пандемија. Владите прогласија вонредни состојби, транспортот стивнува, цели нации влегуваат во изолација, народот полека, но сигурно го фаќа паника....
Колумни

Маниленд

Иво Антов
Верувам дека најголем дел од граѓаните на оваа земја искрено се израдуваа на успехот на Ханиленд. Се разбира, освен дежурните психопати и вработените по штабови,...
Колумни

Мајка треба да се чува

Иво Антов
Загаденоста убива. Загаденоста убива со загрижувачко висока стапка, нè убива и нас, кои сме опкружени со природа, ама живееме во најзагадените градови на светот: Скопје,...
Колумни

Чист Вардар, чиста душа

Иво Антов
Едно од најголемите разочарувања во светот околу мене кога бев мал, можеби и најголемото по сознанието дека Дедо Мраз е мит, се случи за време...