Tag : истражување

Вести Македонија

Истражување: Оптимизмот во поглед на иднината и задоволството од животот се повисоки од загриженоста за КОВИД-19, најмладите најпесимистични

МИА Агенција
Оптимизмот во поглед на иднината, како и задоволството од животот, се повисоки од загриженоста за КОВИД-19, кај сите групи испитаници, во моментот на истражувањето. Мажите...
Вести Ви Препорачуваме Свет

Живот во време на корона: Работниот ден трае подолго кога се работи од дома

Слободен Печат
Од Њујорк до Тел Авив, револуцијата во телекомуникациите донесе многу повеќе работа, докажува истражувањето спроведено на 3,1 милион луѓе во 21000 компании, од 16 градови...
Вести Македонија

Истражување: За отворање на училиштата се над половина од анкетирани директори, наставници и родители

Слободен печат
Преовладува позитивно мислење и во Kоординативниот кризен штаб и во Владата, но и во образовните институции, учебната година да почне со физичко присуство. Не прејудицираме,...
Вести Македонија

За најголем дел од родителите најдобро е наставата да е комбинирана со физичко присуство и онлајн

Слободен печат
 Повеќе од две третини од родителите/старателите или 68,7 од нив прифаќаат, односно би избрале паралелен пристап-комбинирана настава со физичко присуство и онлајн-настава на децата. При...
Вести Свет

Истражување: Шестпати повеќе луѓе се заразени со Ковид-19 во Италија од официјалниот број

Слободен печат
Постои веројатност и до шестпати повеќе луѓе од официјалниот број да бидат заразени со Ковид-19 во Италија, се наведува во истражувањето објавено од италијанската Влада....
Вести Македонија Слајдер

Истражување: Образовниот систем неподготвен за е-настава

Слободен печат
Секундарниот образовен систем не овозможи услови за квалитетно спроведување на далечинска настава е главниот заклучок на националното истражување за спроведувањето на далечинската наставата во средното...
Вести Македонија

Истражување на УНИЦЕФ за ефектите од КОВИД-19 врз децата во Северна Македонија

Слободен печат
Канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје денеска ќе ги презентира  резултатите од истражувањето за социјалните и економските ефекти на КОВИД-19 врз децата во Северна Македонија. Анализата...
Магазин Семејство

75 отсто од важните одлуки за семејството ги носат жените

Слободен печат
Жените редовно одлучуваат што ќе се јаде дома, дали и кога парот ќе има деца, кога ќе се оди на одмор и како се трошат...
Вести Свет Слајдер

Кина лансираше вселенско летало на Марс

Слободен печат
Кина лансираше бесспилотно вселенско летало кон Марс од космодромот Ванчан, на јужниот кинески остров Хајнан. Вселенското летало „Тјанван-1″ ќе помине најмалку 55 милиони километри за...
Вести Македонија Слајдер

Без соодветен пристап до тоалети за управување со менструалното здравје (ВИДЕО)

Слободен печат
Менструалното здравје е тема за која многу малку се посветува внимание. Невладината организација Новинари за човекови права, пред три дена ги доби податоците од истражувањето...