• истополови бракови

Куба ги легализира истополовите бракови

Куба ги легализира истополовите бракови, откако граѓаните гласаа за Семејниот законик, со што се зголемува заштитата на малцинствата во островската замја, објави денеска Националниот изборен совет. Од оние со право на глас, 74,1 отсто излегле да гласаат на вчерашниот национален референдум. Со 94 отсто од гласовите пребројани, 3,936,790 гласале во корист, а 1,950,090 против. Новиот …

Куба ги легализира истополовите бракови Read More »