Здравко Чолиќ го подарил станот во Сараево на воен инвалид

Српските медиуми пренесуваат балканската музичка ѕвезда Здравко Чолиќ направил големо хумано дело за свој пријател во Босна и Херцеговина.  Чолиќ го подарил станот во кој израснал во сараевската населба Грбавица, на својот пријател кој е воен инвалид, пренесува спрски „Курир“. Здравко Чолиќ живеел во Сараево сè до почетокот на 90-тите години, кога избувна војната во БиХ, …

Здравко Чолиќ го подарил станот во Сараево на воен инвалид Read More »