20.8 C
Скопје

Tag : иџет мемети

Вести Македонија

Пратениците ги избраа Иџет Мемети и Љупчо Ивановски за членови на Советот на јавни обвинители

Слободен печат
Пратениците со 61 глас „за”, без против и без воздржани на денешната седница ги избраа Иџет Мемети и Љупчо Ивановски за членови на Советот на...
Вести Македонија

Омбудсман: Не сeкој вид на попреченост е видлива, ниту се видливи сите бариери што ги оневозможуваат овие лица целосно да ги уживаат правата

Слободен печат
Почитувањето на различноста на лицата со попреченост е од особено значење, исто како и свесноста дека не сeкој вид на попреченост е видлива, ниту се...
Вести Македонија

Мемети: Секој заслужува хуман третман, а тортурата не е ништо друго туку злосторство против човештвото

Слободен печат
Секој заслужува хуман третман, а тортурата не е ништо друго туку злосторство против човештвото. Ова налага сите луѓе, па и на оние кои од која...
Вести Македонија Слајдер

Мемети: Законот за социјална заштита на одредена категорија граѓани им создаде главоболки

Слободен печат
Ако се суди според бројот на поднесените претставки до Народниот правобранител нема голема разлика во однос на состојбата со човековите права во текот на минатата...
Вести Македонија

Собранието ја избра Соња Трифуновска за заменик на Народниот правобранител

Слободен Печат
Пратениците со 63 гласа „за”, осум „против” и без ниту еден воздржан попладнево во рамки на 130 седница ја избраа Соња Трифуновска за заменик на...