• холандија

Протестната партија на земјоделците во Холандија освои 15 места во Сенатот

Протестната партија на земјоделците вчера ја стресе политичката сцена во Холандија, победувајќи на регионалните избори што одлучуваат за составот на Сенатот, Горниот дом на холандскиот Парламент. Партијата БББ (Движење на земјоделците- граѓани ја освои наклонетоста на гласачите по серијата протести против владините политики за заштита на животната средина и се чини дека освои повеќе места …

Протестната партија на земјоделците во Холандија освои 15 места во Сенатот Read More »