• херсон

Херсон и Запорожје преминуваат на руски телефонски код, дел веќе го смета времето според Москва

Ослободените територии на регионите Запорожје и Херсон преминуваат на рускиот телефонски код „плус седум” (+7), изјави советникот на шефот на Крим за информатичка политика, Олег Крјучков. Според него, во Херсон, Мелитопол и во Берџанск веќе се пуштени во продажба мобилни пакети на новите оператори. Во меѓувреме, член на главниот совет на регионалната управа, Владимир Рогов …

Херсон и Запорожје преминуваат на руски телефонски код, дел веќе го смета времето според Москва Read More »