• хемотерапија

Поради инфекција, Пеле останува во болница

Бразилската фудбалска легенда, Едсон Арантес до Насименто Пеле, има уринарна инфекција поради што ќе мора да остане во болница. Минатиот септември на Пеле му беше отстранет тумор на дебелото црево и оттогаш редовно оди на хемотерапија, а во болницата „Алберт Ајнштајн“ во Сау Пауло пристигна на 13 февруари. „За време на рутинските прегледи забележана е …

Поради инфекција, Пеле останува во болница Read More »