• хашки трибунал

Историско судење на српските разузнавачи Станишиќ и Симатовиќ за војната во Хрватска и Босна

Денеска во Хашкиот трибунал треба да се донесе пресудата за двајцата поранешни началници на српската Државна безбедност, Јовица Станишиќ и Франко Симатовиќ, и за нивната улога во војната во Хрватска и Босна во раните 90-ти години, пренесува Гардијан. Ова судење ќе биде историско, не само поради неговото времетраење, туку и поради тоа што зборува за …

Историско судење на српските разузнавачи Станишиќ и Симатовиќ за војната во Хрватска и Босна Read More »