• Хакерски напад

Руски кибер напад врз Литванија како одмазда за блокадата на Калининград

Државни и приватни институции во Литванија се најдоа на удар на голем DDOS напад (негирање на услуга), се наведува во соопштението на литванскиот национален Центар за кибер безбедност, пренесено од тамошното Министерство за одбрана. „Многу е веројатно таквите или уште посилни напади да продолжат и во наредните денови, особено во транспортниот, енергетскиот и финансискиот сектор”, …

Руски кибер напад врз Литванија како одмазда за блокадата на Калининград Read More »