• грижата

Грижата не значи пилата в раце!

Тажно изгледа улицата Орце Николов откако исекоа дел од старите и, како што велат надлежните, болни и шупливи дрвја од дрворедите. Гола, испустена и без душа. Од Општина Центар ветуваат дека ќе засадат нови дрвја на местото на исечените. Но, години и години ќе треба за да пораснат и да развијат крошни, за во топлите …

Грижата не значи пилата в раце! Read More »