• генерално собрание

Иран повторно има право на глас во Генералното собрание на ОН, откако го плати долгот од 16 милиони долари

Иран вчера повторно се стекна со право на глас во Генералното собрание на Обединети нации откако САД овозможија Техеран повторно да ги користи финансиските средства замрзнати во Јужна Кореја, за да го плати долгот од 16 милиони долари. Иран го изгуби правото на глас во јануари откако две години не ги плаќаше обврските кон ОН. …

Иран повторно има право на глас во Генералното собрание на ОН, откако го плати долгот од 16 милиони долари Read More »