• гана

Ова е местото каде што се фрлаат алиштата од Запад, локалните жители живеат во еколошка катастрофа

Додека модните брендови произведуваат се повеќе облека за да ги задоволат барањата на пазарот, Западна Африка се дави во отфрлена облека што пристигнува на нејзините брегови секоја недела. Британскиот јавен сервис Би -Би -Си покажа вознемирувачко видео од една од „гробиштата за брза мода“ во Гана, депонија каде завршува неквалитетна облека од целиот свет. Многу …

Ова е местото каде што се фрлаат алиштата од Запад, локалните жители живеат во еколошка катастрофа Read More »