• Фридом Хаус

ВИДЕО | Проф. Здравева: Шутот во градењето на демократијата на свои плеќи го носат граѓаните

Осврнувајќи се на вчерашниот вонреден извештај „Нации во транзиција“ на Фридом Хаус за демократските процеси во Северна Македонија каде државава е рангирана како хибриден режим, професорката од Правниот факултет и претседател на УО на Хелсиншки комитет д-р Неда Здравева анализираше во гостувањето на Утрински брифинг. -Добивам впечаток дека сме постојано „градилиште“ кога станува збор за …

ВИДЕО | Проф. Здравева: Шутот во градењето на демократијата на свои плеќи го носат граѓаните Read More »