• финансова полиција

Ивановска: Спорот меѓу обвинителството и финансиската полиција ги покажува системските слабости во функционирањето на двете институции

Преку спорот меѓу Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција и Управата за финансиска полиција доаѓаат до израз системските слабости во функционирањето на двете институции, смета претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) Билјана Ивановска. Ивановска, во гостувањето на телевизија Сител, вели дека нас ни треба да изградиме јаки институции коишто ќе …

Ивановска: Спорот меѓу обвинителството и финансиската полиција ги покажува системските слабости во функционирањето на двете институции Read More »